Santé et vieillissement en bonne santé Alimentation
Food for the elderly based on sensory perception: A review
Liu, F., et al.
Elikadura Usaimena Pertzepzioa Zentzumenak Ikusmena
Revue
Current Research in Food Science
Volume/nombre
5
Pages
1550-1558

Zahartzeak eragiten dituen funtzio fisiologikoen alterazioak arazo arruntak dira adineko pertsonengan, bereziki pertzepzio sentsorialaren alterazioak. Gainera, elikagaien pertzepzio sentsorialaren eta nutrizio-egoeraren arteko lotura estuak ere adierazten du kudeaketa dietetikoak garrantzi handia duela adinekoentzat. Premiaz behar dira adinekoen pertzepzio sentsoriala kontuan hartzen duten elikagaiak.

​​​​​​​
Podría interesarte

Publicaciones relacionadas

Elikadura produktu zein zerbitzuak garatu eta hobetzeko gomendioen gida, publiko-xedea pertsona seniorren kolektiboa izanik

SILVERFOOD elikadura produktu edota zerbitzu berriak garatzeko abaguneak arakatu nahi dituen proiektua da, aurretiaz daudenak hobetzeaz gain, senior kolektiboaren premia espezifikoetara hobeto egokitze aldera. Angulas Aguinaga, Askora eta Kaikuk osatzen duten enpresen partzuergoak, Ameztoi Anaiak gidari dela, Gipuzkoako Foru Aldundiak Adinberri-2022 lerroaren bidez sustatu eta finantzatutako proiektu honetan parte hartu du. Proiektuak, gainera, BASQUE FOOD CLUSTER-aren eta Adinberri Fundazioaren babesa izan du.

Elikadura osasungarriaren aukerak, etorkizuna eta joerak – SilverFood proiektuaren aurkezpena
Basque Food Cluster

PROGRAMA
- Ongietorria eta jardunaldiaren markoa
- Elikadura osasungarriari buruzko joeren azterlanen aurkezpena
- Atsedenaldia, kafea
- SILVERFOOD proiektuaren emaitzen aurkezpena | Senior kolektiboari egokitutako elikadura produktu eta zerbitzuak: Ameztoi Anaiak, Angulas Aguinaga, Kaiku eta Askora enpresen kasuak.
- Bertaratutakoen arteko dinamika parte-hartzailea, arlo horretako enpresen lehentasunei buruzkoa

Oportunidades, futuro y tendencias de la alimentación saludable

Txostena, Donostian 2024ko otsailaren 22an egindako lan-saioarena. Bertan, hainbat ikuspuntutatik jorratu ziren elikadura osasungarriaren inguruko berrikuntza-aukerak, RIS3 espezializazio-estrategiaren eta Euskadi 2030 Zientzia, Teknologia eta Berrikuntza Planaren lehentasunezko lan-ildoetako bat.