
- Aldizkaria
- Journal of Future Foods
- Bolumena/Zenbakia
- 1-2
- Orrialdeak
- 146-155
Artikuluak adinekoen nutrizio-arazoak nazioarteko ikuspegitik aurkezten ditu, nutrizio-gomendioak askotarikoak direlako. Kontsumitzaileek elikagai funtzionalak erosteko duten onarpena eta prestasuna asko aztertu da, baina ez da ikerketarik egin adineko kontsumitzaileek osasunean ondorioak dituzten produktu berritzaileekiko duten jarrerari buruz. Oso garrantzitsua da adinekoek elikagai funtzionalei buruz duten pertzepzioa eta osasuna hobetzen duten elikagaien erosketa baldintzatzen duten faktoreak aztertzea.
Azterlanaren lehen zatiak merkatuan eskuragarri dauden produktu funtzionalen ikuspegi orokorra ematen du, adinekoen hainbat nutrizio-beharren testuinguruan. Azterlanaren bigarren zatian, adineko helduek beren dietan adinekoentzako elikagai bereziek duten paperari eta lekuari buruz duten iritzia aztertu zen, baita aukerak eta mugak ere. Ikerketak erakusten du adineko kontsumitzaileentzako merkatua ez dela homogeneoa, osasunari eta osasunaren determinatzaileei buruzko arrazoibideak desberdinak baitira. Kontsumitzaile talde batek elikagai osasungarriak bilatzen ditu. Kontsumitzaile kritikoak eta zuhurrak ere badaude, baita produktu naturalen kontsumitzaileak ere.
Osasun-baieztapenak dituzten produktuak erabiltzeko hainbat gai eta oztopo identifikatu eta deskribatu ditu.
Publicaciones relacionadas

SILVERFOOD elikadura produktu edota zerbitzu berriak garatzeko abaguneak arakatu nahi dituen proiektua da, aurretiaz daudenak hobetzeaz gain, senior kolektiboaren premia espezifikoetara hobeto egokitze aldera. Angulas Aguinaga, Askora eta Kaikuk osatzen duten enpresen partzuergoak, Ameztoi Anaiak gidari dela, Gipuzkoako Foru Aldundiak Adinberri-2022 lerroaren bidez sustatu eta finantzatutako proiektu honetan parte hartu du. Proiektuak, gainera, BASQUE FOOD CLUSTER-aren eta Adinberri Fundazioaren babesa izan du.

PROGRAMA
- Ongietorria eta jardunaldiaren markoa
- Elikadura osasungarriari buruzko joeren azterlanen aurkezpena
- Atsedenaldia, kafea
- SILVERFOOD proiektuaren emaitzen aurkezpena | Senior kolektiboari egokitutako elikadura produktu eta zerbitzuak: Ameztoi Anaiak, Angulas Aguinaga, Kaiku eta Askora enpresen kasuak.
- Bertaratutakoen arteko dinamika parte-hartzailea, arlo horretako enpresen lehentasunei buruzkoa

Txostena, Donostian 2024ko otsailaren 22an egindako lan-saioarena. Bertan, hainbat ikuspuntutatik jorratu ziren elikadura osasungarriaren inguruko berrikuntza-aukerak, RIS3 espezializazio-estrategiaren eta Euskadi 2030 Zientzia, Teknologia eta Berrikuntza Planaren lehentasunezko lan-ildoetako bat.